Armenian Knowledge Base  

Go Back   Armenian Knowledge Base > Technical sections > Languages, Compilers, Interpreters > C/C++
Register

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 28.04.2006, 20:31   #1
Младенец
 
tiko_www's Avatar
 
Join Date: 03 2006
Location: Yerevan
Age: 32
Posts: 20
Downloads: 0
Uploads: 0
Reputation: 0 | 0
Cool ARMENIAN UNICODE

privet

yzym em Dialog-i vra, aveli konkret knopki(button) vra, grem hayeren UNICODE migocov (c++ 6.0)

inc asel en mtnem Project->settings->c/c++->Preprocession Definition y ajntex grem _UNICODE, mekel mtnem Project->settings->Link->Category->OutPut->Entry-point symbol y grem wWinMainCRTStartup

gitem vor petq a ogtvem MultiByteToWideChar functiajic, bajc chgitem te vonc

mersiner

Last edited by tiko_www; 28.04.2006 at 21:01.
Reply With Quote
Old 28.04.2006, 20:34   #2
инсценирующи
 
[ Xelgen ]'s Avatar
 
Join Date: 07 2002
Location: Fireplace of Ecotopia
Age: 31
Posts: 4,327
Downloads: 22
Uploads: 0
Reputation: 193 | 4
Default Re: ARMENIAN UNICODE

Tig, aveli manramasn nshi, te konkret vortegh es uzum ogtagorcel Unciody, vor chi stacvum.
U hangist hayeren gri
Reply With Quote
Old 28.04.2006, 21:09   #3
Грустно...
 
Agregat's Avatar
 
Join Date: 08 2002
Location: Там, где всегда идут дожди
Age: 35
Posts: 21,717
Downloads: 2
Uploads: 0
Reputation: 250 | 7
Default Re: ARMENIAN UNICODE

Надо забить строчки в ресурсы и оттуда выгружать.
Кроме того надо поставить фонт, который поддерживает это счастье (Sylfaen)
Reply With Quote
Old 29.04.2006, 07:16   #4
The splendid
 
AvDav's Avatar
 
Join Date: 07 2004
Location: Pure thoughts
Age: 36
Posts: 3,408
Downloads: 22
Uploads: 0
Reputation: 222 | 3
Default Re: ARMENIAN UNICODE

Inchqan hishum em CWnd-i jarangnery unen SetFont() u SetText() andam funkcianer, pordzi drancov..arajinov ktas Sylfaenov lcvac LOGFONT-y 2-ov - wide character buffer, te voronq en hayeren simvolnery gtir Character Map-ov.
Reply With Quote
Old 29.04.2006, 20:27   #5
Младенец
 
tiko_www's Avatar
 
Join Date: 03 2006
Location: Yerevan
Age: 32
Posts: 20
Downloads: 0
Uploads: 0
Reputation: 0 | 0
Default Re: ARMENIAN UNICODE

Agregat
ոչ забить և ոչ էլ выгружать կարամ անեմ ռեսուրսներով, և այսքանից հետո էլ չգիտեմ թե ոնց շարունակեմ:
Մենակ հասկացա, որ Dialog -ի FONT -ը դնեմ Sylfaen
Ավելի մանրամասն, եթե կարաս

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

AvDav
Ես այստեղ օգտագործում եմ CDialog և CButton կլասերը, սրանք երկուսն էլ ունեն SetFont() բայց չունեն SetText(): Այս երկու կլասերից որի (SetFont() and SetText()) ֆունկցիաները պտի օգտագործեմ?
Character Map -ը ով ա?, UNICODE ում հայկական տառերին հատկացված տիրույթի հետ ես?, որն ընգած ա 0530 - 058F սահմաններում, 16 բայթանոց համակարգում

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
իմ գրած կոդը հետևյալն ա

WCHAR szW[100] = L"";
szW[0] = 0x531; // Ա -ի կոդն ա UNICODE -ով
szW[1] = 0x532; // Բ -ի կոդն ա UNICODE -ով
szW[2] = 0x533;// Գ -ի կոդն ա UNICODE -ով
SetWindowText(szW);

սենց աշխատում ա, իհարկե ամենավերևում նշված փոփոխություններից հետո, բայց սենց հարմար չի, ուզում եմ ունենամ (CString str) փոփոխական ու այս փոփոխականը գրեմ օր` SetWindowText(str); սենց OK!

Last edited by tiko_www; 30.04.2006 at 07:17.
Reply With Quote
Old 29.04.2006, 21:04   #6
The splendid
 
AvDav's Avatar
 
Join Date: 07 2004
Location: Pure thoughts
Age: 36
Posts: 3,408
Downloads: 22
Uploads: 0
Reputation: 222 | 3
Default Re: ARMENIAN UNICODE

character map@ systemni tool-a kara joges vor tary inch koda, gtnvuma Start->Progams->Accessories..@te arenqa man ari, nkati unei chisht ain inch asacir. Isk CString-ov inchi chi harmar? Ete UNICODE macro-n define aratsa TCHAR@ avtomat WCHAR-a darnum, karas xosqi senc pordzes:

CString str(L"\x0531\x0532\x0533");
kam
WCHAR str[] = L"\x0531\x0532\x0533";

u nor SetWindowText(str);
__________________
The main achievements in applied research are due to fundamental science.
Reply With Quote
Old 02.05.2006, 11:12   #7
Младенец
 
tiko_www's Avatar
 
Join Date: 03 2006
Location: Yerevan
Age: 32
Posts: 20
Downloads: 0
Uploads: 0
Reputation: 0 | 0
Default Re: ARMENIAN UNICODE

գթա charcter map-ը հասկացա ով ու ընչացու ա спасибо, Sylfaen էս էլ հասկացամ ով ա

փորձեցի սենց

Dialog -ի Font -ը դրի Sylfaen ու գրիմ
CString ss((int)0x533);
SetWindowText(ss);

չաշխատեց, երևի պետք ա աշխատեր?

CString str(L"\x0531\x0532\x0533"); էս ձևը չգիտեի լավն ա. էլի спасибо
ոչ թէ CString -ով, այլ szW[0] = 0x531;... սենց հարմար չի

լավ չեմ գրել ոնցոր թե:

str(L"\x0531\x0532\x0533") սենց լավ ա իհարկե քան թե szW[0] = 0x531;..., իսկ եթե ուզում եմ գրել ասենք թե մի քանի նախադասություն գրեմ , որոնց ընդհանուր երկարությունը 500 char?:
այ որ կարողանայի դրել CString str(L"äòõäòõéôéûéûéñäãñã") սենց, որը հայերենով կլինի "Բարև հայ ժաղովուրդ:", այ սա հիանալի կլիներ:
Ասել են որ ձև կա սենց գրելու, հետևյալ կերպ
հայերեն գրում ենք Notepad -ում, Save ենք անում UNICODE -ի տակ, Copy MultiByteToWideChar -ի մեջ

MultiByteToWideChar(NULL, 0, "ÿþ.k.o.x.", -1, NULL, 0);
//ÿþ.k.o.x. սա մեր Copy -ն ա, սենց անկապ տառեր ա սարքում

ու հետո սենց

int nLenOfWideCharStr;
nLenOfWideCharStr = MultiByteToWideChar(NULL, 0, "ÿþ.k.o.x.", -1, NULL, 0);
PWSTR pWideCharStr = new wchar_t[nLenOfWideCharStr * sizeof(WCHAR)];
MultiByteToWideChar(NULL, 0, "ÿþ.k.o.x.", -1, pWideCharStr, nLenOfWideCharStr);
SetWindowText(pWideCharStr);

բայց չգիտեմ թե խի չի աշխատում

socket -ով (CAsyncSocket) UNICODE -ի տեքստ ուղարկեմ սովորակն եղանակով, տեղ կհասնի որպես UNICODE -ի տեքստ?

ոնց նկար քցեմ գրածներիս հետ?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools


На правах рекламы:
реклама

All times are GMT. The time now is 03:16.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.