Armenian Knowledge Base  

Go Back   Armenian Knowledge Base > Technical sections > Languages, Compilers, Interpreters
Register

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 05.03.2005, 21:21   #1
полюбому йес эм...
 
Mesrop's Avatar
 
Join Date: 02 2005
Location: near the computer
Age: 26
Posts: 3,243
Downloads: 3
Uploads: 0
Reputation: 129 | 3
Question PHP navigation

Ov karox e indz oqnel..
Indz petq e PHP navigacya-i scripti kod@..
PLZ ov vor uni tox ta..
Es unem, bayc im@ nenc a, vor petq en failers linen mi papki (orinak Sections)mej.
Bayc indz petq e aranc papki. aysinqn ete sexmen SERVICES , vochte bacvi
"?section=services" AYL BACVI "index.php?id=module&name=service" Что-то в роде этого.
Ov karox e to ogni PLZ.
Reply With Quote
Old 05.03.2005, 21:36   #2
Борец с бояном
 
Sauron's Avatar
 
Join Date: 06 2003
Location: Yerevan
Age: 38
Posts: 21,482
Downloads: 1
Uploads: 0
Reputation: 65 | 7
Default

Ես բան չհասկացա ասածիցդ
Reply With Quote
Old 05.03.2005, 21:48   #3
полюбому йес эм...
 
Mesrop's Avatar
 
Join Date: 02 2005
Location: near the computer
Age: 26
Posts: 3,243
Downloads: 3
Uploads: 0
Reputation: 129 | 3
Arrow

Quote:
Originally Posted by Sauron
Ես բան չհասկացա ասածիցդ
LOL. Aysinqn ete hima im saitum sxmum en SERVICES , u inq@ gnum a http://mesrop.info/services.php Es uzum em ay senc lini hima orinak http://mesrop.info/index.php?id=module&name=services
PLZ help
Reply With Quote
Old 06.03.2005, 07:59   #4
панаехавший
 
Obelix's Avatar
 
Join Date: 06 2003
Location: форпост
Age: 30
Posts: 4,007
Downloads: 0
Uploads: 0
Reputation: 0 | 0
Default

1. Id = module ո՞վ ա ու ընչիդ ա պետք: Թե պխպնյոքի կայֆերով ա ուղղակի:

2. Քո գրած ուռլներից ոչ մի բան չի հետեվում, ֆայլերդ կարող են լինել մի պապկի մեջ, կամ տասը տարբեր պապկեքի, կամ էլ շատ ուզեզ լրիվ ուրիշ սերվերի վրա: Կախված թե ինդեքս.պհպ գրողի խելքով ինչ ա անցել:

3. Ըհըն քեզ ամենապրիմիտիվ կոդը, եթե բացի դրանից քեզ ուրիշ ոչինչ պետք չի:
index.php:
PHP Code:
<?php
@include(basename($_GET['name']).".php");
?>
էս կարող ա մի քիչ անասուն լինի, բայց վայթե անվտանգ ա... քո *.php ֆայլերը քցում ես ռութ դիրեքթորի մեջ, ինչ էլ կանչես index.php?name=myname, եթե մայնեյմ կա, կբացի, չկա չի բացի: Բայց էտ դեպքում կարելի է միշտ կանչել /myname.php ու նույն էֆեկտը կլինի, դրա համար մարդիկ ասում են առանձին ծրարի մեջ քցի, վրան էլ մի հատ .htaccess քցի որ անմիջականորեն չկարողանան բացեն:

Սորրի, առավաոտվանից գլուխս մի քից ցավում ա, կարող ա հիմարություն գրած լինեմ:
__________________
Իսկ ԴՈՒ արդեն վաճառե՞լ ես Հայրենիքդ ռուսներին:
My Exchange Rate Monitor | Իմ Արտարժույթի Մոնիտորը

Last edited by Obelix; 06.03.2005 at 13:49. Reason: поправочка
Reply With Quote
Old 06.03.2005, 08:47   #5
Борец с бояном
 
Sauron's Avatar
 
Join Date: 06 2003
Location: Yerevan
Age: 38
Posts: 21,482
Downloads: 1
Uploads: 0
Reputation: 65 | 7
Default

да не надо в рут директорию
просто пиши что то типа
include($path."filename.inc");

где $path текущий путь
Reply With Quote
Old 06.03.2005, 09:20   #6
панаехавший
 
Obelix's Avatar
 
Join Date: 06 2003
Location: форпост
Age: 30
Posts: 4,007
Downloads: 0
Uploads: 0
Reputation: 0 | 0
Default

так я так понял он именно в рут директорию и хочет...
Reply With Quote
Old 06.03.2005, 13:01   #7
Профессор
 
Nikita's Avatar
 
Join Date: 01 2005
Location: Perm
Age: 38
Posts: 2,142
Downloads: 0
Uploads: 0
Reputation: 0 | 0
Default

2Mesrop
сори а что мешает передавать через ГЕТ метод полный путь к файлу ?

если тут дело в защите
в главном файле можно создать ассоциативный масив.
Где каждому ID будет соответствовать полный путь .... и пересылать ГЕТ методом не путь а ID
другое дело тут будут сложности в будущем связанные с изоброжениями
точнее если файл для инклуда находится в /dir1/dir2/dir3/dir4/ а изображения в /dir1/dir2/dir3/dir4/images/ тогда везде придется писать <IMG SRC="/dir1/dir2/dir3/dir4/images/" ...
Reply With Quote
Old 06.03.2005, 14:08   #8
полюбому йес эм...
 
Mesrop's Avatar
 
Join Date: 02 2005
Location: near the computer
Age: 26
Posts: 3,243
Downloads: 3
Uploads: 0
Reputation: 129 | 3
Thumbs up Mersi

Mersi amen inchi hamar.
Hesa kphorcem. ete problemner lini kasem.
Thanks!
Reply With Quote
Old 15.03.2005, 13:09   #9
Авик
 
CyberJoe's Avatar
 
Join Date: 07 2002
Location: Yerevan
Age: 30
Posts: 1,348
Downloads: 2
Uploads: 0
Reputation: 9 | 0
Default

Obelix> Bajc achkis ink@ et cher asum, erevi iran petka mi senc ban

PHP Code:
if ($_POST['name'] == "Services"templates(13// Where Template id = 13. 
Reply With Quote
Old 15.03.2005, 15:12   #10
панаехавший
 
Obelix's Avatar
 
Join Date: 06 2003
Location: форпост
Age: 30
Posts: 4,007
Downloads: 0
Uploads: 0
Reputation: 0 | 0
Default

nuyn zibile chi? Es konkret amenabalale bereci, mi toxani lucum, es chem karcum vor tvyal depqum templater arandzin ka.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools


На правах рекламы:
реклама

All times are GMT. The time now is 06:13.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.